Locatie

Locatie

BEREIKBAARHEID


Het huis te Ngatiminweg nr 3 heeft een goede bereikbaarheid. Binnen 30 minuten rijdt u per auto/taxi naar het centrum van Paramaribo over de Commissaris Thurkowweg, de Oost West Verbinding en de panoramische J. Wijdenboschbrug.


Ngatiminweg nr 3 is per auto te bereiken binnen:

1 uur en 19 minuten, vanaf de J.A. Pengel International Airport Suriname

30 minuten, vanaf het centrum van de hoofdstad, Paramibo.

15 minuten, vanaf Peperpot Nature Park

10 minuten, vanaf fort Nieuw Amsterdam

2 minuten, vanaf de dichtstbijzijnde supermarkt


Het huis vindt u gemarkeerd met een geel/witte ster op de bovenstaande kaart.

Ngatiminweg nr 3, Belwaarde, district Commewijne, Suriname

Klik op de kaart om deze in Google Maps te openen

Over Belwaarde


Belwaarde was van oorsprong een koffieplantage gelegen aan de rechteroever van de Surinamerivier in het district Commewijne direct ten oosten van Paramaribo in Suriname. De plantage lag tussen de plantages Lust en Rust en Clevia. Commewijne wordt in het noorden begrensd door de Atlantische Oceaan, in het westen door de districten Paramaribo en Wanica, in het zuiden door het district Para en in het oosten door het district Marowijne. De hoofdplaats is Nieuw-Amsterdam. Het district heeft een landoppervlakte van 2353 kmĀ² en had in 2012, bij de laatste volkstelling, 31.420 inwoners. Het district is het op twee na dichtstbevolkte district van Suriname. Naast de rivier de Suriname wordt Commewijne vooral gekenmerkt door de rivier de Commewijne. Iets ten oosten van Alliance mondt de rivier de Cottica in de Commewijne uit. Op dit punt bevond zich Fort Sommelsdijk, gebouwd in 1685 en verlaten rond 1870.


De kuststrook is vrij gecultiveerd. Een belangrijk natuurgebied is Matapica.


Het is het enige district waar Javanen de meerderheid vormen. Zij zijn met 14.829, ofwel 47% van de totale bevolking. De tweede grootste groep zijn de Hindoestanen met 9.368 leden, ofwel 30% van het totaal. Daarnaast wonen er ook nog Creolen (1.711), Marrons (978), indianen (423), Chinezen (257) en blanken (45). Er wonen ook 3.537 mensen van gemengde afkomst.